2009. március 3., kedd

Bízz magadban!

Talán Te is beleesel néha abba a csapdába, hogy a meccs előtt, vagy a pályára lépve már előre tudni véled, mi játszódik le az ellenfél csapat fejében, vagy arra gondolsz, mi NEM fog összejönni majd a játék közben.

Ezzel azonban olyan rossz előítéleteket alakítasz ki magadban, ami végül negatívan befolyásolja a játék közbeni döntéseidet, és ezzel csapatodnak a meccsen elérhető eredményét is.
Egyik sikeres labdarúgó edző barátomat kérdeztem meg arról, hogy szerinte mi sikerének a titka. A válasza nagyon tanulságos volt: „Bízom a játékosaimban, és mindig úgy állok hozzá a meccshez, hogy a csapatom nyerni fog. A sikertelenségre nem is gondolok. Egyetlen felkészítő edzés, egyetlen meccs közben sem engedem meg magamnak azt, hogy neg
atív gondolatok foglalkoztassanak, és ezt a játékosaimnak sem engedem meg. Ha valamelyikükben érzem a bizonytalanságot, azonnal kibeszéljük a feszültség okát, és a végén mindig sikerül visszaterelnem őket a cél felé vezető jó útra, hogy újra teljes lelkesedéssel a játékra koncentráljanak.

Ugye milyen egyszerűen hangzik?


Pedig közismert, hogy pozitív vagy negatív hozzáállásunk jelentősen befolyásolja agyunk működését.

Ha sikert akarunk elérni, akkor agyunk olyan információk, jelzések után kutakodik, ami ténylegesen segíti elérni a kívánt végeredményt. Ha fejben is sikerre törekszünk, akkor annak megfelelően is cselekszünk.
Ne befolyásold Magad, a viselkedésed azzal, hogy „érzem, hogy nem fog sikerülni, az ellenfél úgyis jobb lesz”. Hiszen semmi nem biztos addig, még vége nincs a játéknak, még le nem fújták a meccset. Ráadásul minél többet focizol, annál jobban megismered magad, annál nagyobb rutinra teszel szert. Ez pedig Téged segít abban, hogy egyre pontosabban tudd megoldani a meccsen felmerülő helyzeteket. Bízz Magadban és csapattársaidban, ne engedd senkinek, hogy „jósolgasson” a Te játékoddal kapcsolatban.



Mindig szuggeráld Magadnak a kívánt eredményt, érezni fogod a változást!

Ez a pozitív hozzáállás segített engem is hozzá sok-sok sikerhez. Legjobb ötleteim és eredményeim is a szinte reménytelennek látszó helyzetekből születtek. Még a legnagyobb nehézségek esetén is csak arra koncentráltam, hogy sikerüljön elérni a célomat. Saját és sikeres barátaim tapasztalatából tudom, hogy működik!

Hasznosnak találtad?

Érdemes elgondolkodni rajta?

Biztosan van olyan barátod, akire ráférne ez a kis „fejtágítás”.

Bátran küldd tovább neki ezt a blogbejegyzést!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, megjegyzés írásnál mindig légy udvarias, és vállald a neved. Köszönöm!