Mi az a FOCIFORRADALOM 2.0?

Kiddy11.hu oldalsávja
Kedves Olvasó!

Néhány éve a KIDDY11 weboldal indulásának az volt a célja, hogy elérje azt az egyszerű és kézzelfogható feltevést, miszerint a futball mindenkié.

Talán még emlékszel: a weboldalon edzők, játékosok, csapatok, szülők találhattak igényeik szerint egymásra.

Az oldal máig egyedülálló keresőmotorja mellett megpróbáltam segítséget adni a szülőknek, gyerekeknek, edzőknek a gyerekfocit érintő kiegészítő tevékenységekben is, mint például táplálkozás, pszichológiai kérdések tárgyalása. Az oldalon belül elindult egy tanfolyam is, amely az edzőket, szülőket ismertette meg egy "új-régi" magyar labdarúgás szemlélettel és gyakorlatanyaggal, és a pozitív visszajelzések hatására végül ebből a tanfolyamból egy gyakorlatokkal gazdagon illusztrált könyvet is írtam.

Sokáig vártam a tálcán kínált megoldások okozta változást, de hiába működött remekül a pályán saját csapataimmal minden amiről beszéltem, magam körül a gyakorlatban alig láttam viszont abból amit mutattam, amiről addig írtam, blogoltam.

Mikor a KIDDY 11 weboldal bizonyos okok miatt már nem tudta ellátni az eredetileg kitűzött célját, az oldaltól leválva elindítottam a Fociforradalom blogot, a Csendes Edző blogját.

A blog egy ideális világ futballszínpadán azt a főszerepet kapta volna, hogy megismertesse a szülőket azokkal a dolgokkal, amiket joggal várhatnának el a gyermeküket tanító fociedzőtől, vagy egy gyerekfoci edzéstől, illetve saját viselkedésükkel és lehetőségeikkel a pálya szélén. A szülők felvilágosításának az a nem titkolt célja volt, hogy az ő összefogásuk révén, az ő „nyomásukra” maguk az edzők is elkezdjenek változni, szemléletet váltani.

Megint tévedtem. A szülők nagy részénél süket fülekre találtam, továbbra sem tudtak jó dolgok mellett összefogni, megmaradtak a véleményt nyilvánító, általánosító, sokszor a tényeket mellőző hangoskodók szerepében.
Ez hát a rövid történet, amiért a weblap tetszhalott állapota mellett a fociforradalom blogoldal is befejezettnek tekinti eddigi, Don Quijote forma szélmalomharc küldetését.


A fociforradalom blogoldal rövid szünet után újra elindult - de másként.
A 2.0-ás változatában már nincs szándékomban senkit befolyásolni, megváltoztatni, vagy bármi egyéb hatást elérni benne. A „Hangosan gondolkodom” címke alatt két vonalon fognak futni a gondolatok azoknak, akiket érdekel:
  • az egyik a magyar futball tradicionális múltjának, hagyományainak kialakulását, fejlődését, hanyatlását, feltámadását taglaló történelmi, filozófiai összefüggésekről szól
  • a másik ezeknek az alapvetéseknek, megállapításoknak, összefüggéseknek a hatására megszülető korosztályos gyakorlatanyag szöveges, álló és mozgóképes megjelenítését fogja tartalmazni.
Mostantól saját magamnak írok, illetve azoknak, akik adottságuk, nyitottságuk eredményeként mára elérték a személyiség fejlődés azon szintjét, ahol képesek "hallani", ahol kölcsönösen és érdemben tudnak kommunikálni egymással a magyar utánpótlásfutball valódi fejlődése érdekében.

„Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak a véleményemen,
mert a fejlődésem során gyakorlásra,
tapasztalásra és belátásra van szükségem.”

Köszönöm minden érintettnek az éveken át tartó biztatást, építő kritikát, a nyíltan és privátban elküldött leveleket, mert tudom, ők azok, akik megértik Szabó Csilla fenti sorait - belőlük kerül ki a fociforradalom 2.0 kemény, gondolkodó és tevékeny magja.

Kun István
a Csendes Edző

info@kiddy11.hu

Budapest, 2012. április
Loading...