2009. március 7., szombat

Sárfoci – Te próbáltad már?


cv

A sárfoci szurkolótábora, ha tetszetős labdakezelési bravúrokra nem, de látványos dagonyára biztosan számíthat egy mérkőzés során.


A sárfoci ötlete Finnországból származik.

Eredetileg katonák kiképzésénél használták ezt a fajta játékot, mely a klasszikustól eltérő pályán és szabályokkal zajlik. A pályájáról teljes mértékben eltávolítják a füvet, és a talajt ezután vastagon beterítik földdel, azt pedig elárasztják vízzel – így érhető el a mocsaras jelleg. A hat fős csapatok 2x13 percen keresztül játszanak mindkét kapura, a lest pedig még hírből sem ismeri a szabálykönyv.

A sárfoci sportja különböző tehetség-vonásokat követel a játékosoktól.
Amellett, hogy a futball csínját-bínját ismerni kell, tudniuk kell elviselni, illetve folyamatosan távol tartani a sarat a szemüktől, orruktól, szájuktól. A süppedős talajú pálya miatt a hangsúly a fizikai erőnléten és a tűrőképességen van.

Hogy ez foci, vagy nem foci, azt mindenki döntse el maga, de egy biztos: ezt a rendkívüli kondíciót igénylő labdajátékot már egy évtizede játsszák nemzetközi szinten is, mára nagyjából 260 sárfoci csapattal, szerte a világban.

A kellemes hangzású német Fussballwattmeisterschaft szó, a megrendezésre kerülő Sárfoci Világbajnokságát jelenti, de Angliában is rendeztek már bajnokságot belőle.

Eddig azt gondoltad, hogy a parkban megejtett baráti fociban is elég sáros lehetsz?

Itt az ideje átgondolni a dolgot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, megjegyzés írásnál mindig légy udvarias, és vállald a neved. Köszönöm!