2009. március 8., vasárnap

Morpheus üzenete - Más ismerni az utat, és más járni rajta

„Üdvözöllek!

Neked mi jut eszedbe Széchenyiről?

Valószínűleg Te is a legnagyobb magyarként gondolsz rá. Tízből kilencen biztosan erre gondolnak.

De mi köze ennek Hozzám, a futballhoz, és a tehetségedhez?

Nagyon is sok!


Mitől gondolsz Széchenyire úgy, mint a legnagyobb magyarra?

Nem azért, mert ő lett volna a leggazdagabb. Sok vagyonosabb ember volt az országban, akikről nem tanultál az iskolákban, és nem olvastál könyveket az életükről. De valami oka mégis van, hogy tízből kilencen a legnagyobb magyarként gondolnak rá. Széchenyi nem elégedett meg azzal, amivel a többi jómódban élő gróf, hogy nappal hölgyek társaságában múlassa az időt, este pedig társasági eseményeken fecsegjen. Pedig a legtöbb hozzá hasonló, jómódban élő fiatal gróf tökéletesen elégedett volt mindezekkel az elfoglaltságokkal.

Ő más utat képzelt, és választott magának

Nagy célokat tűzött ki maga elé és elhatározta, hogy megvalósítja őket. Nem törődött azzal, hogy a politikai környezet nem volt megfelelő. Nem törődött azzal, hogy befolyásos emberek haragját vonja magára. Széchenyi elhatározta, hogy megmutatja: komolyan gondolja a céljai elérését.

Mikor a követek ülésén Széchenyi István megtette felajánlását, néma csönd lett a teremben. Aztán néhány másodperc döbbenet után kitört az eufória és sietve csatlakozott hozzá több jómódú birtokos. Ők is részt akartak a sikerből és dicsőségből - de nem merték megtenni az első lépést.

Széchenyi volt az első, aki nemcsak beszélt céljairól, hanem cselekedett is

Világosan megmutatta, hogy valóban komolyan gondolja amit mond, és kész ezért áldozatokra is. Széchenyi igazi nagysága abban rejlett, hogy elsőként cselekedett. Bármelyik vagyonos gróf megtehette volna, hogy birtokai éves jövedelmét felajánlja a nemzet javára - de mégsem tették meg.

A követők is részt akartak a sikerből, de végül csak asszisztáltak hozzá.

Te hogyan döntesz?
Ha Te is hasonlóan teszel - kitűzöd a célod, cselekszel, kitartasz az elképzelésed mellett - akkor minden esélyed megvan arra, hogy igazán sikeres legyél!

A célkitűzés – cselekvés – kitartás hármas egysége elvezet a sikerhez, minden más út csak érinti (vagy teljesen elkerüli) a sikert. Ez nem bonyolult: a megfelelő utat kell választanod és haladnod rajta.

Nem holnap, nem a jövő hónapban, hanem MOST!

Ez a legfőbb különbség a sikeres emberek és az örökké elégedetlenek között. A legtöbb ember fél, ezért nem rizikózik. Áll az árnyéban és szó nélkül követi az elsőket. Ez egy magyarázat arra, hogy miért csak kevesen lesznek igazán sikeres, önmagukkal elégedett emberek.

Valamit még tudnod kell. Én hiszek benned, és abban, hogy Te is képes vagy meghozni saját, helyes döntéseidet, képes vagy igazán sikeres lenni. És Te elhiszed?”

Van olyan barátod, akinek hasznára válhat Morpheus üzenete? Küldd neki tovább!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, megjegyzés írásnál mindig légy udvarias, és vállald a neved. Köszönöm!